Tarife vignetă Slovenia, de la 1 ianuarie 2015


Vignetă ce trebuie aplicată pe parbriz !!!

În Slovenia,Vinjete 2015 letna Avto circulaţia auto se efectuează pe partea dreaptă a drumului. Pe tot parcursul anului este obligatoriu ca farurile să fie aprinse în permanenţă (faza de întâlnire). Starea generală a drumurilor şi infrastructurii este foarte bună. Parcarea în interiorul localităţilor este permisă numai în locuri rezervate, contra cost, iar tichetele trebuie afişate la vedere în interiorul maşinii.

În Slovenia, centura de siguranţă este obligatorie. Funcţionează sistemul priorităţii de dreapta. Limitele de viteză admise: în localităţi – 50 km/oră; în afara localităţilor – 90 km/oră; drumuri expres – 100 km/h; autostrăzi – 130 km/oră. Depăşirea limitelor de viteză poate atrage aplicarea unor amenzi între 60 și 1200 de euro şi suspendarea permisului de conducere în cazul în care şoferii au depăşit cu 30 -50 km/h limita de viteză, în funcţie de categoria drumului.

Este interzisă oprirea autoturismului pe banda de urgenţă.

În cazul în care primiţi o amendă la regimul circulaţiei rutiere şi nu dispuneţi de banii necesari poliţia are dreptul să vă reţină actele până la plata amenzii.

În cazul în care, în urma unui control al poliţiei rutiere slovene, există suspiciuni privind provenienţa legală a maşinii, aceştia au dreptul să reţină autovehiculul până la identificarea acestuia, perioada care poate dura până la 6 luni, fără drept de despăgubire.

Începând cu 1 iulie 2008 s-a instituit obligativitatea achiziţionării vignetei pe o perioada de minimum 7 zile în valoare de 15 Euro.

Vignetă ce trebuie aplicată pe parbriz !!!. In cazul în care autoturismele nu au aplicată vigneta pe parbriz, la controlul poliţiei slovene, se aplică o amendă de circa 300 euro. Dacă amenda este plătită pe loc sau in termen de 8 zile, aceasta este redusă la jumătate, respectiv 150 euro plus taxa de vigneta. Cetăţenilor care nu plătesc amenda li se reţin actele personale şi ale mașinii, în conformitate cu legislaţia în vigoare în Republica Slovenia.

Noile tarife la vigneta in  Slovenia

 

CLASA TOLL 1 TVA
Vinieta anuală € 55.00
Vinietă semestrial € 30.00
Vinietă săptămânal € 7.50
TAXARE CLASA 2A TVA
Vinieta anuală € 110.00
Vinietă lunar € 30.00
Vinietă săptămânal € 15.00
TAXARE CLASA 2B TVA
Vinieta anuală € 220.00
Vinietă lunar € 80.00
Vinietă săptămânal € 40.00

Viniete în vânzare de la 1 Decembrie 2014

Vinieta anuală

Vinietă anual pentru anul în curs în vigoare de la 1 Decembrie a anului precedent până la 31Ianuarie anul viitor (în total 14 luni).

Vinieta anuală
Vinieta anuală
Vinietă semestrial

Vinietă semestrial (numai pentru motociclete) este valabil timp de șase luni de la data achiziției sau până în ultima zi a lunii a șasea, în a șasea lună, dacă o astfel de zi nu este.

Vinietă lunar

Vinietă lunar este valabila din momentul de viniete de cumpărare până la sfârșitul zilei, același număr de o lună de la data achiziționării, sau până în ultima zi a lunii pentru luna următoare, dacă o astfel de zi nu este.

Vinietă lunar

Vinietă lunar este valabila din momentul de viniete de cumpărare până la sfârșitul zilei, același număr de o lună de la data achiziționării, sau până în ultima zi a lunii pentru luna următoare, dacă o astfel de zi nu este.

Vinietă săptămânal
Vinietă săptămânal
Vinietă săptămânal
 

Vinietă săptămânal este valabilă timp de șapte zile calendaristice consecutive de la data specificate de utilizator după cumpărare.

SISTEMUL DE TAXARE ȘI DRUMUL

În Slovenia, exista următoarele sisteme de taxare:

  • Sistem de vinietă de taxare pentru vehicule de până la 3500 kg
  • deschis și închis sistem de taxare pentru vehicule de peste 3500 kg.
Schiță a rețelei de autostrăzi, cu stațiile de taxare trase pentru vehicule de peste 3500 kg

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s