Galerie

Sardegna Alegerile pentru Președintele României 2014


banner_alegeri-presedinte-2014roAlegerile pentru Președintele României au loc duminică, 2 noiembrie 2014, între orele 07:00 – 21:00 (ora locală); dacă va fi necesar, al doilea tur de scrutin se va organiza duminică, 16 noiembrie 2014, în același interval orar ca și în cazul primului tur de scrutin.

Duminică, 2 noiembrie 2014, vor avea loc alegerile pentru Președintele României. În cazul în care va fi necesar, al doilea tur de scrutin se va organiza duminică, 16 noiembrie 2014.

Ministerul Afacerilor Externe organizează secțiile de votare din străinătate și formulează propuneri privind acreditarea reprezentanților organizațiilor internaționale și ai mass-media străine.

Cetăţenii români care se vor afla în Italia la data alegerilor prezidenţiale, își vor putea exercita dreptul de vot cu ocazia scrutinului din 2 noiembrie 2014 și, dacă va fi necesar, cu ocazia celui de-al doilea tur de scrutin din 16 noiembrie 2014, între orele 07:00 – 21:00 (ora locală), la un număr de 51 de secții de votare organizate pe teritoriul Italiei de către Ambasadă și misiunile consulare ale României în Italia:

 

Cagliari   Via Roma nr.145
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a elaborat harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate, o aplicaţie dezvoltată pe platforma Google Maps, pentru a facilita accesul cetăţenilor români din afara ţării la secţiile de votare.

Harta permite vizualizarea locaţiilor secţiilor de votare din străinătate, atât a celor organizate în cadrul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, cât şi a celor din afara acestora. Aceasta este disponibilă pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/harta-sectii-2014.

Cetăţenii români care se vor afla în Italia la data alegerilor prezidenţiale, și care au vârsta de 18 ani împliniți până în ziua alegerilor, inclusiv, pot vota pe baza următoarelor documente prevăzute de lege:

 • Cetăţenii români cu domiciliul în România pot vota cu următoarele acte de identitate valabile:
 • Paşaportul diplomatic;
 • Paşaportul diplomatic electronic;
 • Paşaportul de serviciu;
 • Paşaportul de serviciu electronic;
 • Paşaportul simplu;
 • Paşaportul simplu electronic;
 • Paşaportul simplu temporar;
 • Cartea de identitate;
 • Cartea electronică de identitate;
 • Titlul de călătorie.
 • Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care în ziua votării se află în străinătate:
 • Paşaportul simplu cu menţionarea ţării de domiciliu (CRDS);
 • Paşaportul simplu electronic cu menţionarea ţării de domiciliu (CRDS);
 • Paşaportul simplu temporar cu menţionarea ţării de domiciliu (CRDS).
 • Titlul de călătorie.

ATENȚIE! Nu se poate vota cu acte expirate!

Pentru actualizarea documentelor, cetățenii români rezidenți în Italia sunt rugați să contacteze din timp Secția consulară a Ambasadei de la Roma sau oficiul consular din zona de reședință (datele de contact sunt disponibile pe pagina Ambasadei:http://roma.mae.ro/node/166)

În conformitate cu prevederile art. 44 alin.(5) din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, alegătorii care în ziua votării se află în străinătate votează după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

Alte informaţii utile referitoare la desfăşurarea scrutinului în străinătate sunt disponibile pe site-ul MAE, unde a fost activată o secţiune specială dedicată alegerilor pentru Preşedintele României din 2014, link: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014.

Sursa http://roma.mae.ro/local-news/1499

7 comentarii la “Sardegna Alegerile pentru Președintele României 2014

 1. De ce pentru Sardegna nu s-au infiintat sectii de votare in orasele mai mari unde comunitatea de romani este mai ridicata si unde puteau vota si cei din apropiere,rusine din partea ministrului de externe.

 2. dragi consuli pentru a fi la olbia sectie de votare nu se poate ca nu avem asociatia romanilor care sa sponsorizeze pe cei ce vin in deplasare.DAR STIM FOARTE BINE CA EI SUNT PLATITI TOT DE NOI DAR LEGAL ADICA DE CONSULAT DAR CRED CA VA FOST FRICA SA FACETI LA OLBIA SECTIE DE VOTARE CA SUNTEM PREA MULTI ROMANI DORNICI DE ASI DE ASI EXPRIMA VOTUL.RUSINE SPERAM CA SE VA SCHIMBA CEVA IN BINE SI PENTRU NOI

 3. In sardegna doar 2sectii de votare!!! Nu pot sa cred!!! Cagliari si olbia (poltu quatu) incredibil!!!!!!!!!

 4. AM VRUT SA VOTEZ DAR NU AM PUTUT PT CA AM AVUT SURPRIZA CA IN OLBIA SA NU MAI FIE SECTIE DE VOTARE. RUSINE SA VA FIE!!!!!!!!!POATE O SA FACETI SECTIE PT 16 NOIEMBRIE.

 5. Ca de obicei in Olbia nu s-a mai facut sectie de vot…nu mi se pare corect deloc.

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s