Galerie

Oristano.Opere de Eminescu,Caragiale,Slavici,donate de Paula Mitrache.


Volume scrise de mari autori romani, au fost donate școli medii numărul 4 din Oristano de artista românca Paula Mitrache,scrie linkoristano.it

La-cantante-con-gli-studenti-300x187 Îmbrăcată în costum tradițional romanesc,Paula Mitrache a ținut un emoționant discurs unde printre altele a vorbit si despre perioada in care la conducerea tari se afla Nicolae Ceaușescu. Povestea acestui regim de restricție,i-a întristat mult pe tinerii studenți din Oristano.  Viata cotidiana, din acele vremuri , mâncarea,tipul de muzica ascultat, a creionat  regimul dictatorial trăit de artista româncă.

Paula Mitrache,este fondatoare si președinte asociație  „Dacia Nicolaiana” cu sediul la Bari. Paula Mitrache, aste cunoscuta in Italia cu numele de scena „Haiducii”, a fost numita de primarul orasului Bari in functia de consilier pentru relatiile cu comunitatea de romani. Paula, 31 de ani, a devenit una din cele mai cunoscute romance din Peninsula in 2004, datorita unui CD cover al celebrei melodii „Dragostea din tei” a grupului O-zone,care desigur la si cantat celor din Oristano. Paula a cucerit locul 1 in toate topurile muzicale in Italia si in multe tari europene, cu peste un milion de discuri vandute. In 2004 a fost invitata ca oaspete de onoare la Festivalul Sanremo. Artista a mai interbretat si o frumosa melodie traditionala din Sardegna  “Non potho reposare” De aproape un an traieste intre Puglia si Sardegna,locul de care se simte foarte legata.  Operele de Eminescu,Caragiale,Slavici,au fost inmanate dirigintei Graziella Pireddu,gazda evenimentului si profesoarei Antonietta Sardu ,coordonatorul evenimentului.

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s