Galerie

Nuoro.Români luaţi drept ţintă, vandali în acţiune în centrul satului Olliena


Sub o ploaie de pietre s-a aflat maşina a doi tineri, locuitori în sat de ani de zile. Primarul:“Este o faptă josnică, aici regula este ospitalitatea”

 Act  de  vandalism  de  neînţeles  ieri  dimineaţă  asupra  autovehiculului  unei familii de români. Ţinta a fost maşina a doi fraţi, originari din Europa de est şi rezidenţideja de mai mulţi ani în regiunea Barbagia. Nu bătuse încă ora şase, când un grupuşor de pierde-vară a avariat maşina Ford Fiesta aparţinând a doi tineri. Vehiculul, parcat chiar în centru,  la câţiva metri  de parohie, pe o stradă foarte  frecventată,  a devenit ţinta unor bolovani izbiţi cu putere. Rezultatul: un geam lateral spart, şi asta… în afară de parbriz şi geamul din spate grav avariate,scrie http://lanuovasardegna.gelocal.it

Semnalul de alarmă a fost dat de câţiva vecini, treziţi de zgomotul produs de sticla spartă. La locul  faptei  au  intervenit  carabinerii  din  Oliena provincia Nuoro, care  au  luat  datele  şi  au  demarat cercetările pentru identificarea autorilor actului de vandalism. O faptă de neînţeles pentru săteni.  De  fapt,  cei  doi  tineri  români  s-au  integrat  deja  în  comunitatea  din  Oliena.Locuiesc împreună cu mama lor  şi  muncesc:  unul din  ei  este  zidar,  celălalt  carosier.Aşadar, cu venitul obţinut pot duce o viaţă decentă şi sunt cunoscuţi de toată lumea ca fiind oameni foarte harnici.La  scurt  timp  după  sosirea  în  Oliena,  aceştia  s-au  integrat  în  comunitate  dobândind încrederea şi aprecierea tuturor locuitorilor. Sunt deci de neînţeles motivele faptei de ieri dimineaţă. O părere de rău a fost exprimată de primarul din Oliena. “Această întâmplare nu reprezintă caracterul concetăţenilor noştri – a comentat Salvatore Serra – . Locuitorii din  Oliena sunt  cunoscuţi  ca  fiind primitori,  oricine  s-a  hotărât  să  locuiască  aici  s-a integrat fără vreo dificultate”. Şi a continuat: “Nu pot înţelege motivele care au stat la baza acestei fapte, sunt uluit”

Surprins de întâmplare este şi parohul Giuseppe Mattana. “Este o faptă ce  nu poate fi comentată – a declarat preotul –. În plus, este o faptă îndreptată împotriva unor oameni muncitori şi responsabili”. În orice caz, parohul consideră că ar trebui intensificată paza“pentru că este destul să te uiţi în jur şi îţi dai seama câte se strică, inclusiv aici în Oliena.Episoadele de vandalism sunt din ce în ce mai frecvente şi nu putem rămâne nepăsători”.Părintele Mattana este de părere că trebuie reevaluat rolul familiilor. “Acestea, în primul rând, ar trebui să-şi reafirme hotărât rolul educativ, altfel riscăm să mergem în derivă”, a încheiat parohul.

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s