Galerie

Vrei să te înscrii la școală în Italia? Tot ce trebuie să știi despre “declaraţia de valoare”


studenta 300x173 Vrei să te înscrii la școală în Italia? Tot ce trebuie să știi despre “declaraţia de valoare”“Declaraţia de valoare” este un document scris în limba italiană care indică valoarea unui act de studiu obţinut de o anumită persoană într-un alt sistem de învăţământ decât cel italian. Este un act de natură exclusiv informativă neconferind în sine nicio formă de recunoaştere şcolară, universitară sau profesională, care ţine de competenţa exclusivă a autorităţilor italiene în Italia, informează Primăria din Torino.

Declaraţia de valoare este eliberată numai pentru actele de studiu finale în scopul continuării studiilor în instituţii de învăţământ italiene, pentru înscrierea la cursuri universitare şi post-universitare în Italia şi pentru a demara în Italia procedura de echivalare a actului de studiu obinut în România.

Documentaţia necesară pentru a cere “Declaraţia de valoare”:

–  Formularul de cerere a “Declaraţiei de valoare” care trebuie completat integral şi semnat. Modelul respectiv este predat solicitantului în momentul prezentării documentaţiei sau poate fi descărcat clicând aici.
–  Actul de studiu în original. Actele de studiu referitoare la învăţământul obligatoriu, la studiile profesionale, gimnaziale, liceale şi post-liceale vor trebui vizate de Inspectoratul şcolar teritorial. Actele de studiu universitare şi post-universitare vor trebui vizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Actele de studiu vor trebui completate cu foaia matricolă în ceea ce priveşte învăţământul obligatoriu şi cu suplimentul la diplomă pentru învăţământul universitar.

– Certificatul de confirmare “Adeverinţa” instituţiei de învăţământ şcolar sau universitar care a eliberat actul de studiu, conţinând ştampila, semnătura şi data emiterii. Acest document trebuie să demonstreze obţinerea efectivă a actului de studiu, durata, tipologia (învăţământ gimnazial, liceal, profesional, universitar, post-universitar), formele cursului (dacă este obişnuit, de zi, seral, fără frecvenţă, la distanţă), nota obţinută la examenele finale şi metoda de notare adoptată. În final, trebuie specificat dacă instituţia care a eliberat actul de studiu este publică sau privată şi, în acest ultim caz, trebuie să indice legea de acreditare.
–  în cazul în cre au intervenit modificări asupra prenumelui sau numelui de familie, se vor prezenta actele de stare civilă (naştere, căsătorie, divorţ) din care reiese schimbarea prenumelui sau a numelui de familie.
– copia actului de identitate a solicitantului, în curs de valabilitate.

Documentele indicate la litera B trebuie prezentate în original, plus o copie autentificată, însoţite de traducerile respective în limba italiană, personal de către interesat sau prin intermediul unei persoane de încredere pe baza unei delegaţii. Trebuie predată de asemenea biroului consular copia întregii documentaţii. Toate documentele trebuie strânse într-un dosar (dosar plic) pe care se scriu datele personale ale interesatului.

Sursa http://www.oraromaniei.com

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s