Galerie

Un român a fost accidentat în urma cutremurului din Italia. 15 persoane au murit


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că un cetăţean român a fost accidentat uşor în localitatea Mirandola (Provincia Modena, Regiunea Emilia – Romagna), în urma seismului care a avut loc marţi în Italia. Până la aceste ore, autoritățile din Modena au confirmat moartea 15 persoane.

“MAE confirmă faptul că un cetăţean român a fost afectat de seismul produs astăzi în Italia. Acesta a suferit un accident uşor la picior, primind deja îngrijiri medicale. Incidentul s-a produs în localitatea Mirandola, cea mai afectată în urma cutremurului”, se arată într-o precizare remisă Agerpres.

Ministerul arată că în zonă se află atât o echipă a Consulatului General al României la Bologna, cât şi o echipă a Consulatului General al României de la Milano, pentru a acorda asistenţă consulară de specialitate cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite.

Totodată, MAE precizează că cele două consulate ale României la Bologna şi Trieste monitorizează situaţia după cutremurul produs în nordul Italiei şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară românilor care au nevoie. Conform MAE, nu există victime în perimetrul Trieste.

Un cutremur de circa 5,8 grade a fost resimţit marţi dimineaţă (ora 9.00) pe un vast teritoriu din nordul Italiei. Mişcarea telurică a fost urmată de replici importante în zona Mirandola. O replică de 4,2 grade a avut loc la ora 11.30, urmată de o altă, la ora 12.56, de 5,3 grade pe scara Richter. Acestora două le-au urmat, după ora 13.00, alte trei replici toate cu o magnitudine de peste 5 grade. Ultima replică a fost înregistră la orele 14.30.

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) din Italia, seismul cu magnitudinea 5,8 s-a produs la ora 09.02 GMT. Epicentrul a fost localizat în Emilia-Romagna, la o adâncime 10 kilometri.

Bilanț: 15 morți și 5 răniți în urma cutremurului

La momentul transmiterii acestei informații, Provincia Modena consemnase 15 morți și cinci răniți în urma cutremurului care a avut loc marți în Italia, potrivit declarațiilor făcute de şeful Serviciului Protecţiei Civile, Franco Gabrielli, puțin după orele 15.00.

Numere importante pentru situații de urgență!

În context, presa italiană reamintește cetățenilor numerele de telefon la care pot fi semnalate situațiile de urgență, în zonele afectate de cutremur. Astfel, pentru  Ferrara poate fi apelat numărul 0532771546; Modena – 059200200; Mirandola – 0535611039; San Felice – 800210644; Cento –  3332602730.

Serviciul Protecţiei Civile din Emilia-Romagna comunică faptul că numărul verde, de asemenea pentru semnalarea cazurilor care necesită intervenția autorităților, este 80033911.

IMPORTANT! Numerele de telefon ale consulatelor României din Italia pentru situaţii de urgenţă

Consulatele României în Italia au numere de telefon pentru situaţii de urgenţă, anunță Primăria din Torino.

Prin urmare, numărul telefonului de urgenţă al Consulatului General de la Torino este  338.75.68.134. Pentru Bologna numărul de urgenţă la care pot apela şi românii care au suferit de pe urma cutremurului din zona Emilia Romagna este 349.117.82.20.

Aceste numere pot fi apelate doar pentru situaţii de urgenţă. În categoria acestor situaţii se încadrează accidentele cu victime, decesele, calamităţile şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar.

La acest număr NU se fac programări şi NU se furnizează informaţii consulare. Cetăţenii care nu se află în situaţii într-adevăr grave sunt rugaţi să nu apeleze aceste numere.

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s