Galerie

Elena de la Mandinga: Am avut o scurtă reacţie de şoc când am realizat că nu mai aud nimic în cască


Membrii formaţiei Mandinga îşi propun să facă un spectacol perfect în finala Eurovision, la Baku, în Azerbaidjan, iar oiectivul lor este să ajungă între primele cinci ţări în topul final al competiţiei.Deşi solista formaţiei Mandinga, Elena Ionescu, a avut probleme cu casca, reprezentanta României, care a participat în concurs cu piesa „Zaleilah”, a reuşit să treacă cu bine de semifinală.”Dacă la toate repetiţiile de până acum nu am avut probleme tehnice, am avut parte de aşa ceva tocmai în direct, în timpul semifinalei. Din fericire, Elena este o foarte bună profesionistă şi o artistă excelentă şi a reuşit să facă faţă situaţiei”, a declarat Alex, unul dintre membrii trupei Mandinga.

La rândul său, Elena a explicat ce se întâmplă atunci când casca nu mai funcţionează: „Este ca atunci când conduci o maşină cu geamurile aburite. Se vede ceva, dar totuşi, dacă nu cunoşti foarte bine drumul, faci uşor un accident. Aşa a fost şi pentru mine pe scenă. Noroc că ştim foarte bine piesa şi că există o comunicare perfectă între mine şi băieţi, pentru că am reuşit să facem faţă unui moment delicat. Am avut o scurtă reacţie de şoc în momentul în care am realizat că nu mai aud nimic în cască. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu scena, asta înseamnă că este aproape imposibil să te sincronizezi cu piesa şi colegii de scenă, bazându-te doar pe ecoul care vine din sală. Totuşi, noi am reuşit să trecem peste acest moment, să ducem piesa până la capăt şi, cu ajutorul telespectatorilor şi al juriului de specialitate, să reprezentăm România în finala Eurovision”.

La rândul său, Omar a precizat că toate ţările participante au trupe foarte bune în concurs. „Nu vrem să comentăm ce au făcut ceilalţi pe scenă. Noi vrem să ne concentrăm asupra show-ului nostru şi în finală să oferim tot ceea ce Mandinga are mai bun”.

În ceea ce priveşte planurile pentru marea finală, de sâmbătă, membrii trupei Mandinga şi-au propus să facă „un spectacol perfect”. „Obiectivul nostru este să ajungem între primele cinci ţări. Desigur, ne dorim să câştigăm Eurovision. Am muncit şi muncim mult pentru asta. Am venit aici să-i facem mândri pe români şi fix asta vom face şi pe 26 mai”, a spus Alex.

Elena a mai spus că Eurovision este un concurs complex şi greu, din care cei de acasă cunosc doar 10%. „Este foarte multă muncă în spate şi un program încărcat, de care dacă nu te ţii ieşi imediat din joc. E dificil să spun că ceva a fost mai dificil decât altceva. Participarea la Eurovision este o ocazie specială, pentru care le mulţumim celor de acasă că ne-au acordat-o. Avem încrederea românilor şi sprijinul lor, aşa că nu ne permitem să arătăm cu degetul ceva. Ne dorim ca totul să fie perfect şi fiecare dintre noi, din Mandinga, dar şi din echipa TVR, dă tot ceea ce are mai bun pentru ca România să fie reprezentată exemplar la Eurovision”, a spus cântăreaţa, potrivit Mediafax.

Totodată, Elena le mulţumeşte fanilor că susţin Mandinga şi le dau membrilor trupei atâta energie. „Împreună mergem la câştig în finala Eurovision!”, a mai spus ea.

Cele 18 ţări care au evoluat în prima semifinală Eurovision, marţi, pe scena Crystal Hall de la Baku, au fost, în ordinea intrării în concurs: Muntenegru, Islanda, Grecia, Letonia, Albania, România, Elveţia, Belgia, Finlanda, Israel, San Marino, Cipru, Danemarca, Rusia, Ungaria, Austria, Moldova şi Irlanda.

În afară de România, în semifinala de marţi s-au mai calificat Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda.

Cei 10 finalişti au fost desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură.

Eurovision va continua joi, cu a doua semifinală, când vor concura, în ordinea tragerii la sorţi: Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia şi Herţegovina, Lituania.

Ţările calificate direct în finală sunt Marea Britanie, Franţa, Italia, Azerbaidjan, Spania şi Germania. Finala concursului Eurovision va avea loc sâmbătă, de la ora 22.00 (ora României).

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s