Problemele românilor din Diasporă, expuse premierului Ponta de FADERE


ponta1 300x232 Problemele românilor din Diasporă, expuse premierului Ponta de FADEREFederația asociațiilor de români din Europa (FADERE) a trimis, miercuri, o scrisoare deschisă către prim-ministrul desemnat Victor Ponta în care cere ca Secretarul de Stat de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni să fie ales din rândul românilor care locuiesc în străinătate.

“Românii din Diasporă se confruntă cu o serie de probleme specifice și pentru aceasta vă rugăm ca Secretarul de Stat de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, cât şi echipa ce va conduce acest Departament să fie formată din oameni care cunosc foarte bine aceste probleme. Cel mai recomandat ar fi ca aceste persoane să fie alese dintre românii care locuiesc în Diasporă”, menționează FADERE în scrisoarea deschisă.

Printre problemele românilor aflați la muncă în străinătate, semnalate de FADERE Executivului de la București, se mai numără și „necesitatea scăderii taxelor consulare care în acest moment sunt nejustificat de mari; deschiderea unei perioade în care toţi românii care au lucrat ilegal în străinătate și care, din acest motiv, nu au avut o contribuţie la fondul de pensii să o poată face retroactiv; Finanţarea repatrierii românilor decedaţi într-una din ţările europene și repatrierea urgentă a tuturor corpurilor neînsufleţite care din anumite motive nu s-a putut face până în acest moment; Asigurarea dreptului de vot pentru toţi românii din Diasporă prin mărirea numărului de secţii de vot şi introducerea votului prin corespondenţă sau a votului electronic; Creşterea numărului parlamentarilor pentru Diasporă, astfel încât să fie direct proporţional cu numărul românilor care locuiesc în afara ţării”.

“Acestea sunt doar câteva dintre problemele cu care românii din Diasporă se confruntă şi care am dori să le aveţi în priorităţile dumneavoastră”, conchide Daniel Țecu, scrisoarea deschisă adresată premierului VictorPonta.

Sursa:http://www.oraromaniei.com

Un comentariu la “Problemele românilor din Diasporă, expuse premierului Ponta de FADERE

  1. oricum nu mai cred in ei in clasa politica,nimeni niciodata nu s-a interesat de decat poate odata la 4 ani pt voturi noi ne-am luat soarta in maini si n-am asteptat nimic de la stat,am strins din dinti si am plecat sa incercam sa ne facem o viata mai buna.

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s