Notă

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru românii care pleacă la muncă în străinătate și își lasă copiii minori singuri în țară

Românii care au copii minori și doresc să plece la muncă în străinătate ar putea fi obligați să își lase minorii în grija unui membru al familiei (rudă de până la gradul IV), se arată într-un proiect de legeadoptat, marți, de Senat.

În caz contrar, respectivii părinți vor risca amenzi de până la 10.000 de euro. Totodată, proiectul prevede că nominalizarea rudei se va face pe baza unui act legalizat la notariat, potrivit http://www.avocatnet.ro.

O altă prevedere a proiectului de lege introduce obligativitatea părinților care doresc să plece la muncă în străinătate, dar au copii minori în îngrijire, de a înștiința Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS), cu 30 de zile înainte de a părăsi țara.

Părinții care vor încălca prevederile impuse, nu vor avea voie să părăsească țara și, mai mult, vor fi sancționați contravențional.

Astfel, dacă nu vor anunța SPAS în legătură cu intenția de a părăsi temporar România și nu vor nominaliza uo rudă care se va ocupa de îngrijirea minorului, părinții vor putea fi amendați cu sume cuprinse între 2.500 și 10.000 de lei.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și urmează să fie trimis spre dezbatere Camerei Deputaților, care este forul decizional.

Deputații PDL, inițiatorii proiectului de lege, susțin că plecarea la muncă în Occident a ajuns un fenomen social cu efecte negative asupra copiilor lăsați acasă: tinerii suferă de tulburări psiho-afective și de comportament, precum consum de droguri și alcool, prostituție sau abandon școlar.

Astfel, copiii devin, de multe ori, victime ale abuzurilor de natură fizică, sexuală și emoțională, fiind chiar neglijați de persoanele în grija cărora au fost lăsați, mai precizează inițiatorii proiectului de lege.

Sursa:http://www.oraromaniei.com

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru românii care pleacă la muncă în străinătate și își lasă copiii minori singuri în țară

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s