O tânără italiancă luptă pentru imaginea românilor


După mai multe articole şi emisiuni de televiziune jignitoare la adresa românilor din Italia şi a unei campanii considerată rasistă, sunt şi voci care iau apărarea compatrioţilor noştri plecaţi peste hotare. Una dintre ele este cea a Chiarei Schirosi, o tînără din Roma, autoare a unui volum care conţine, după cum o spune ea însăşi, „emoţii despre România”. Chiara Schirosi a fost, în direct, laRealitatea TV şi a povestit cum a început totul.

Chiara Schirosi, translator la Ministerul Agriculturii din Roma şi autoarea unei cărţi dedicate României („E se”- Şi dacă), ia pozitie împotriva tonului cu care jurnaliştii italieni vorbesc despre români. „Ajunge cu comentariile rasiste si cu perpetuarea imaginii negative si total neadevarate legata de romanii din Italia”, spune Chiara Schirosi, care a lansat o adevărată campanie online în favoarea comunităţii de români.

Picătura care a umplut paharul a constituit-o un articol despre o româncă acuzată de furt, postat pe un site local de ştiri. Cititorii italieni s-au întrecut în comentarii rasiste la adresa întregii comunităţi: nu au lipsit înjurăturile, obscenităţile şi ameninţările destinate românilor. Redacţia portalului de stiri nu a moderat acele comentarii, lăsându-şi cititorii să se dezlănţuie. Chiara Schirosi a reacţionat şi le-a cerut administratorilor să şteargă comentariile xenofobe la adresa românilor.

Chiara Schirosi spune că românii sunt ca o familie pentru ea şi că merge oriunde este vreo activitate legată de România, iar în jurul campaniei ei s-au strîns şi alţi italieni care o susţin.
http://webtv.realitatea.net/actual/o-italianca-lupta-pentru-imaginea-romanilor/onlyPlayer/1/autoPlay/false

sursa: http://www.realitatea.net/

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s