Asistentă româncă surprinsă în timp ce-şi loveşte pacienţii


O asistentă româncă de 38 de ani, Cristina Ciobanu, a fost arestată, împreună cu alţi şase colegi, la Sanremo: toţi sunt acuzaţi de că ar bătut şi maltratat mai mulţi bătrâni internaţi într-un azil din localitate.
Ancheta care a dus la arestarea celor şapte a demarat în urmă cu mai bine de şase luni de zile, în urma unor plângeri înaintate de rudele pacienţilor, care şi-au dat seama că se petrece ceva în neregulă cu bătrânii internaţi la azil.
Astfel, Garda Financiară a amplasat telecamere ascunse, pentru a urmări comportamentul personalului din clinică. Românca şi colegii ei au fost filmaţi cum îi maltratează pe pacienţi.
Într-una din imagini se poate observa cum o bătrână este izbită de pat de mai multe ori de către asistentă, apoi este trasă de păr. Într-o altă secvenţă, un infirmier maltratează un bătrân aflat pe un scaun cu rotile: îi izbeşte capul brusc, ca să îl oblige să stea drept.
Poliţia cercetează în continuare cazul, mai ales pentru că există suspiciuni cu privire la decesul a doi pacienţi, în 2005 şi 2006.
Este probabil, susţin anchetatorii, ca bătrânii să fi fost sedaţi sau ţinuţi fără mâncare de către cei care ar fi trebuit să-i îngrijească. Însăşi directoarea instituţiei, soţia unui senator al Partidului Popolo della Libertà, Gabriele Boscetto, este pusă sub cercetare penală, pentru că ar fi ştiut ceea ce fac subalternii ei.
Alături de româncă, rezidentă la Sanremo de mai mulţi ani, au fost reţinuţi: Assunta Mecca, 52 ani, născută la Avigliano (Potenza), Daniele Antonio Raschellà, 47 ani, născut în Belgia, Silvano Fagian, 53 ani,născut la Torino, Ihor Telpov, 50 ani, din Ucraina şi Elzbieta Ribakowska, 51 ani, poloneză.

 

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s