Cutremur de 4,9 grade în centrul și nordul Italiei. Panică la Milano!


Un cutremur cu magnitudinea 4, 9 a fost resimțit atât de locuitorii din Milano, cât și de torinezi. Epicentrul a fost localizat în  Reggio Emilia, la o adâncime de 33,2 kilometri.
Pământul a tremurat din Lombardia în Veneto. Panică La Milano, informează Corriere della Sera.
După ce noaptea trecută mai multe cutremure au zguduit zona Veneto, astăzi mișcări telurice au fost resimțite de populație și în Lombardia și ușor în Piemonte.
Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) din Italia localitățile cele mai aproape de zona epicentrului sunt Poviglio, Bresciello și Castel di Sotto.  Seismul a fost resimțit puternic în provinciile Mantova, Parma și Reggio Emilia. Pământul a fost zguduit pentu câteva secunde,  însă populația s-a alarmat. Liniile de telefonie mobilă au fost afectate din cauza suprasolicitării din partea persoanelor panicate care au încercat să ia legatură cu familia, prietenii sau pompierii.
Panică la Milano
INGV a înregistrat mișcarea telurică la orele 9.06 și l-a definit ca fiind semnificativ. La Milano, câteva clădiri au fost evacuate și mai multe persoane au ieșit în stradă. În multe cazuri a fost declanșat sistemul de alarmă care a lansat ordinul de evacuare de urgență al încăperilor. Cutremurul s-a simțit slab și în Torino. Până la aceste ore nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.

Seismul care a avut loc în Veneto, în nopatea din 24 spre 25 ianuarie, a fost înregistrat cu o magnitudine de 4,2 grade pe scara Richter. El a fost urmat de o replică de 2,1 grade. În total, 4 seisme au zguuit ieri noapte zona prealpină a regiunii Veneto (primele două cutremure au avut loc la orele 20:41 și  20:49 și au avut 2,7 grade, respectiv 2,1 grade).
Nu s-au înregistrat daune nicăieri în partea de Nord a Italiei.

Sursa http://www.oraromaniei.com/

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s