PSD Roma si comunitatea romaneasca au protestat in fata Ambasadei Romaniei din Roma


  Astazi, 22 Ianuarie, intre orele 12:00 si 14:00, romanii din Roma, in semn de solidaritate cu cei din tara, dar si din bun simt civic, au protestat pasnic, in fata Ambasadei Romaniei din Italia. La protest au participat 200 de persoane. In randul protestatarilor s-au aflat membri din diverse asociatii din Italia, dar si membri ai partidelor politice: PSD Roma, PNL chiar si PDL. Un membru PDL a dat foc, in semn de protest, carnetului de membru.
La manifestatia din Roma s-au strigat lozincile des auzite in ultimele zile: “jos Guvernul, jos Basescu”, dar si: “Va rugam sa ne scuzati, nu trimitem cat furati” sau “Basescu nu visa, Diaspora nu te vrea”.

Facand o comparatie cu ceea ce se intampla in Italia, romanii au cerut Guvern tehnic si alegeri anticipate. Cei mai multi dintre ei spun ca s-au alaturat protestului in speranta ca in Romania se va produce o schimbare democratica, fara manipularea masei electorale.
Din pacate, in Romania regimului actual, se merge pe o directie total gresita: sub pretextul ca in multe tari se cauta solutii la problemele democratice, actuala guvernare duce tara spre desfiintarea democratiei, pentru a prelungi o putere macabra, care ar ingrozi orice populatie prin rezultatele
 politicii sale. Preocuparea regimului este, evident, sa anuleze procedurile democratice in asa fel incat, puterea actuala sa se pastreze, in pofida incompetentei si catastrofelor financiare produse. Exemplele dezastruoase sunt mai numeroase ca oricand, incat fraudarea alegerilor prezidentiale din 2009 (cand voturile din ambasade, executate cu viteze ce sfideaza legile fizicii, au dat peste cap rezultatul final) raman doar un episod urat in istoria alegerilor electorale romanesti.

Romanii din Diaspora, satui de reprosurile ca ei l-au votat pe actualul presedinte, s-au alaturat in numar mare protestelor, ce au avut loc zilele acestea in Austria, Canada, Irlanda, Spania, Marea Britanie, Italia si nu se vor 

opri aici. Acestia isi doresc demisia executivului si organizarea de alegeri anticipate.

  Sursa Biroul de presa PSD Diaspora  

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s