RAED ARAFAT ESTE DE ACORD SĂ REVINĂ ÎN MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


  
Premierul Emil Boc şi Raed Arafat au discutat, la Guvern, despre posibilitatea ca fostul subsecretar de stat să îşi reia funcţia deţinută anterior demisiei, acesta fiind de acord cu revenirea în Ministerul Sănătăţii, decizie care aparţine premierului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
„S-a discutat despre varianta ca Arafat să revină în minister, iar acesta a spus că este de acord, dar pe aceeaşi poziţie deţinută anterior, de subsecretar de stat. Decizia finală aparţine premierului”, au arătat sursele.
„Domnul Arafat îşi va relua postul de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii”, a declarat Emil Boc.
„Existând o voinţă din ambele părţi, cred că profesioniştii e bine să îşi facă datoria. A existat o discuţie inclusiv cu preşedintele pe această temă”, a declarat premierul.
Premierul a precizat totodată că medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Premierul a arătat că Arafat va lucra inclusiv la proiectul noii legi a sănătăţii, fiind un expert în domeniu.
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat, marţi, că a fost sunat seara trecută de doctorul Raed Arafat– care în urmă cu o săptămână şi-a dat demisia din funcţia de secretar de stat, nemulţumit de proiectul privind Legea Sănătăţii -, demnitarul urmând să se întâlnească cu acesta şi să discute.
„Am fost sunat de domnul doctor luni seară. Sigur, trebuie să ne vedem şi să discutăm problemele pe care le avem”, a precizat ministrul Sănătăţii.
Ritli anunţase luni că aşteaptă să fie sunat de fostul subsecretar de stat pentru a discuta cu acesta posibilitatea de colaborare în privinţa noului proiect al Legii sănătăţii, cu atât ma mult cu cât Raed Arafat este preşedintele Comisiei de urgenţă a instituţiei.
Întrebat dacă doctorul Arafat ar putea reveni în funcţia de subsecretar de stat, Ritli Ladislau a răspus că nu ştie şi că aceasta este o decizie a primului – ministru.
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor care a iterat luni că Uniunea îl susţine pe Raed Arafat şi consideră că este nevoie de acesta indiferent dacă este în administraţia de stat sau în sistemul sanitar.
Raed Arafat afirma în conferinţa de presă din 10 ianuarie, în care şi-a anunţat demisia, că este dispus să se întoarcă de unde a plecat cu condiţia să aibă o echipă cu care să lucreze.
Şi premierul anunţa luni că Raed Arafat poate reveni în minister sau participa la elaborarea Legii sănătăţii dacă doreşte aceasta.
Preşedintele Traian Băsescu a cerut Executivului la sfârşitul săptămânii să fie retrasă Legea sănătăţii, la scurt timp ministrul Sănătăţii a anunţat că a retras legea, iar luni a anunţat că vor începe discuţiile pentru noua formă a proiectului de lege.
 

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s