Afla care sunt esentialele modificari aduse de Noul Cod rutier


Prevederile proiectului de lege ce va  modifica acutalul Cod rutier au in vedere pe langa inasprirea sanctiunilor pentru soferii care nu respecta regulile de circulatie, si posibilitatea tinerilor de 17 ani de a  conduce autoturismul numai daca langa ei se afla un adult.
In acelasi timp,  coboara nivelul alcoolemiei de la care fapta devine  si se introduce controlul medical o data la 10 ani.
Carnetul de conducere poate fi obtinut la varsta de 17 ani, insa pana la majorat tinerii nu pot sofa decat cu un adult in dreapta lor.
De asemenea, examenul auto, proba practica, se va da pe masinile politiei, nu ale scolilor de soferi, ca pana acum. Masinile de examen vor fi dotate cu camere de filmat ce vor inregistra testarea, astfel incat sa reduca posibilitatea fraudarii examenelor.
O alta prevedere vizand condusul sub influenta alcoolului coboara limita alcoolemiei de la care fapta de a conduce sub influenta alcoolului devine infractiune, astfel pragul de 0,8 grame de alcool in sange coboara la nivelul de 0,5 grame.
De asemenea, va creste perioada de suspendare in cazul depasirii vitezei, formula de calcul ce urmeaza a fi adoptata in aceasta situatie nefiind inca cunoscuta.
Daca soferii vor fi prinsi beti la volan sau daca depasesc viteza cu mai mult de 60 de kilometri pe ora ori au fost sanctionati de doua ori pentru “comportament agresiv”, politistii ii vor putea obliga sa-si faca analizele medicale si psihologice.

Scrieti comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s