Dolce, Digi, Focussat,Orange in Italia-Sardegna


La instalarea unei antene parabolice DIGI,DOLCE,FOCUSAT in Sardegna se iau in considerare coordonatele geografice latitudine si longitudine ale locului de amplasare a antenei. In functie de latitudine trebuie reglata elevatia ( inclinatia) antenei fata de orizontala , iar in functie de longitudine se regleaza azimutul (directia) antenei fata de punctele cardinale E si V

De asemeni trebuie respectate cateva reguli pentru stabilirea locului optim de amplasare a antenei:

-Alegerea pozitiei optime de instalare a antenei

– Vizibilitate verticala a unui unghi de cca. 30-35 grade

– Vizibilitate directa spre S-SV

– Lipsa eventualelor obstacole ce pot impiedica receptia dinspre satelit

– Acceptul proprietarilor pentru instalarea in zona respectiva

Cu busola verificati sa aveti liber spre sud in locul in care doriti ,cat mai apropiat de televizor . Busola va ajuta mai ales cand este innourat si nu vedeti directia soarelui. Pentru reglarea antenei , profesionistii folosesc satfindere digitale.
Dupa ce am gasit locul din care aveti vizibilitate buna catre S – SV  montati antena si pregatiti cablul coaxial  care sa permita conexiunea LNB , receptor , televizor.
Acum intervine reglajul fin .

Se strang usor toate suruburile din aproape in aproape , urmarindu-se indicatiile pentru S(semnal) si Q(calitate) pe ecranul televizorului. Incercati rotirea usoara a LNB-ului pentru semnal maxim .

Verificarea reglajului se face cu suruburile stranse : se incearca miscarea antenei stanga – dreapta , sus – jos apasand marginile ei , in limita elasticitatii . O antena bine reglata , la acest test, va da nivele mai mici pentru cei doi parametri (S,Q) . Cand reglarea este terminata , se strang aparatele . Se pozeaza cablu de la antena la receptorul de satelit in camera in care va fi folosit .

O instalatie corect realizata , nereglata , trebuie sa indice S semnal minimum 15% , chiar daca antena este orientata spre pamant . O valoare mai mica indica o intrerupere pe calea de semnal , ceva defect , alimentarea LNB intrerupta din meniu sau , atentie , chiar un scurtcircuit pe cablul coaxial .

Evitati instalarea antenei pe suporti instabili .Recomand folosirea unui suport special , bine fixat pe un perete , stalp , etc. Suportul trebuie sa fie fin , sa permita culisarea lina a antenei la reglajul azimutului . Un suport ruginit sau cu gauri nu este recomandat !

Nu montati niciodata antena pe elemente ale instalatiei electrice (ex. consola) . Exista risc de electrocutare (de altfel contravine si normelor de electrosecuritate in vigoare) si riscati amenzi de la furnizorul de energie electrica .

Nu acoperiti LNB-ul cu folii de plastic sau PET-uri . Riscati defectarea lui datorita condensului

Montarea unei antene satelit DIGI

        Primordial este sa aveti un abonament Digi platit la zi si o cartela Digi tv activata ,inainte de a va apuca de treaba.Primii pasi sunt gasirea unui loc adecvat ptr instalarea antenei satelit,cu fata spre sud,un loc cu cat mai mare vizibilitate si fara obstacole mari pe directia de receptie.
Antena trebuie fixata pe o teava,stalp sau suport de perete perfect vertical si bine ancorat impotriva intemperiilor.
Stabileste directia Nord-Sud folosind o busola si traseaza o linie de reper pe pamant ,suport,sau alt loc din apropierea antenei satelit
Dupa ce ai realizat conexiunile intre LNB si receiver si implicit intre receiver si televizor ,orienteaza antena avand ca punct de reper axul stalpului pe care e mantata si linia trasata de tine pe pamant si o deplasezi usor stanga- dreapta si in acelasi timp si in plan vertical,sus-jos.
Daca folosesti busola,se stie ca Digi tv transmite de pe satelitul Intelsat 10-02 si Thor care sunt pe orbita la 1* Vest.
Stabileste directia Nord-Sud folosind o busola si traseaza o linie de reper pe pamant ,suport,sau alt loc din apropierea antenei satelit
Dupa ce ai realizat conexiunile intre LNB si receiver si implicit intre receiver si televizor ,orienteaza antena avand ca punct de reper axul stalpului pe care e mantata si linia trasata de tine pe pamant si o deplasezi usor stanga- dreapta si in acelasi timp si in plan vertical,sus-jos.
Daca folosesti busola,se stie ca Digi tv transmite de pe satelitul Intelsat 10-02 si Thor care sunt pe orbita la 1* Vest.

Reparatii si service antene satelit

      Aveti probleme cu receptia programelor TV prin satelit si nu stiti care este cauza?
Va stam la dispozitie pentru rezolvarea oricaror probleme cauzate de defectarea receptorului sau a antenei satelit in  SARDEGNA (SARDENIA) -ITALIA  orasele  OLBIA,PALAU.ARZACHENA
Contact
 mail:romania.sardegna(@)yahoo.com 
telefon   3733459584
Cele mai des intalnite defecte :
– deteriorarea softului receptorului
– arderea LNB
– ruperea sau indoirea bratului de sustinere a LNB
– ovalizarea antenei,s.a…

50 comments on “Dolce, Digi, Focussat,Orange in Italia-Sardegna

 1. Salut, am un receiver orange prind semnal si calitate dar dupa cautare nu imi gaseste absolute nici un post tv. De la ce poate fi?

 2. Un site romanesc, asemanator cu dishpointer este http://www.antenesatelit.info/satfind

  Pentru Sardegna, puteti folosi urmatoarele link-uri directe:
  Dolce: http://www.antenesatelit.info/satfind.php?loc=sardegna&zoom=7&sat=39
  Digi, Focussat: http://www.antenesatelit.info/satfind.php?loc=sardegna&zoom=7&sat=359.2
  Orange: http://www.antenesatelit.info/satfind.php?loc=sardegna&zoom=7&sat=31.5

  Trebuie doar sa faci zoom pe zona ta, iti gasesti casa pe harta, pe urma faci clic pe locul exact unde vrei sa montezi antena, si iti da directia satelitului, plus explicatii detaliate despre posibile obstacole, cum trebuie rotit LNB-ul etc.

 3. salve. cine poate sa .ma ajute cu un nr de tel pt montarea unei antene satelit ?stau in marcianise caserta

 4. Televiziunea prin satelit merge oriunde in lume,caci din acest motiv este prin satelit.Cei care au probleme cu instalarea,va trebuie un smartphone cu android si 2 aplicatii.Sat Finder si Satellite Director, care le gasiti pe PlayStore.In functie de unde
  va aflati,acele 2 aplicatii va va arata directia(azimuth-ul),inclinatia antenei(elevation) si inclinatia ochiului(lnb).Inainte de a deschide aplicatiile,trebuie sa ne asiguram pe ce satelit functioneaza operatorul nostru.O cautare pe google ne va ajuta si luam exemplu dolcele ,care merge pe HellasSat 2.Acum ca stim pe ce satelit merge,deschidem aplicatiile si ne selectam satelitul.Dupa este floare la ureche si sa aveti rabdare.

 5. cate antene de orange tv ati montat in sardegna? sunt tare curios cu ce parabolica sau ce diametrul ati prins in s-estul italiei?

 6. Ciao PE mime mar interessa o antena q decoder stau in Abruzzo la Pescara si nustiu PE c sa contactez DAK ma puteti ajuta tel 3279091410 mss DAK o faceti scz deranjiul

 7. Salut,am un receiver/lnb/parabolica de la Orange si vreau sa o montez in Macerata,langa Ancona.Pot sa folosesc specificatiile care le-ai dat mai jos?
  Latitude: 37.6000°
  Longitude: 14.0154°
  Name: 31.5E ASTRA 1G | ASTRA 2B | ASTRA 5B
  Distance: 37580km
  Elevation: 42.7°
  Azimuth (true): 152.7°
  Azimuth (magn.): 150.1°
  LNB Skew [?]: -21.3°
  Multumesc

 8. Salut, locatia ta este
  Latitude: 37.6000°
  Longitude: 14.0154°
  Name: 31.5E ASTRA 1G | ASTRA 2B | ASTRA 5B
  Distance: 37580km
  Elevation: 42.7°
  Azimuth (true): 152.7°
  Azimuth (magn.): 150.1°
  LNB Skew [?]: -21.3°

  Daca ai un telefon cu sistem android,descarca aplicatia, Satellite Director din magazin play

 9. Alexandru fi mai explicit, ai de la Orange decoder+antena ? este reglata antena pe Astra 5B-31,5 grade est? Cum ai reglat antena? de unde sti ca este pe satelitul Astra 31,5E?

 10. Noul satelit utilizat de Orange Tv România SES Astra 5B,se afla la pozitia orbitală 31,5 grade est.Fata de satelitul Dolce,7-8 grade dreapta…

 11. Simona,pentru receptionarea canalelor digi,trebuie orientata antena.

  Name: 0.8W INTELSAT 10-02 | THOR 5 | THOR 6
  Distance: 37547km

  Elevation: 43.2°
  Azimuth (true): 175.6°
  Azimuth (magn.): 176.9°
  LNB Skew [?]: -3.4°

  Sau poti face o programare la numarul 3733459584 pentru reglarea antenei de către un specialist.

 12. Sunt la Porto Rotondo Olbia, cum pot sa receptionez semnal digi am deja decoder dar imi da cu nu are semnal,multumesc.

 13. Am reusit :) .. dupa vreo 4 5 telefoane cand am vb numai cu dudui la romtelecom in sfarsit mia raspuns un baiat si mia zis ca prinde semnal doar pe ep2 si ca trebuie invartit de lnb.. tin sa zic ca era singurul care nu mergea.. am invartit de el si mia dat imediat semnal(si am vazut si juve aseara :)….). Multumesc la toti !

 14. contacteazama telefonic si incercam sa faci niste probe. t 3883672264

 15. E de 80 de cm si chiar nu stiu ce sai fac .. mai are cineva langa mine la vreo 5 km si functioneaza perfect.. ar mai trebui sucit de lnb ? Sau reincercat. ?

 16. Salut.Ce diametru are antena ta? daca e de la 80 cm in sus nu ar trebui sa ai probleme, daca e mai mica nu reuseste sa iti vada TP urile unde sunt prog in HD de la Dolce tv…. asa sunt facute modelele noi de receptoare HD de la Dolce.

 17. Imi apare semnal si calitate si in mod normal daca as da ok ar trebui sa ia setarile de oe satelit si sa se instaleze softul dar nimic si astia de ka dolce nu stiu ce sami zica..

 18. Bogdan,ofera mai multe informatii… ce model de decoder ai? pe display apare semnul de semnal cel rosu? ce mesaj ai pe pe televizor? din ce zona esti?

 19. Am chemat un nene mia montat antena dar acum decoderul nu isi instaleaza softul am sunat la ei si nu stiu ce sami zica zic doar ca ar trebui sa mearga ? Are cineva dolce si ma poate lamuri ? Multam

 20. Salut,trebuie sa chemi o persoana care se pricepe la montat antene,din păcate stai departe de Olbia unde avem sediu.Ca sa montezi o antena ai nevoie de cel putin un Satellite Finder si ceva cunoștințe in domeniu.

 21. As vrea sa montez dolce miam adus tot si am chemat pe un meserias si nu gaseste satelitul hellas sat 2 … Nu stiu pe cn sa chem care sa stie ?sa gaseasca frecventa.. Stau la Muravera 60 km de Cagliari.. Ma poate ajuta cineva?

 22. Vanzari de decodere Dolce TV Romtelecom varianta HD MODEL NOU cu abonament pe numele clientului si posibilitate de plata a facturi lunare direct din Italia.
  Clientul poate sa opteze pentru orice pachet disponibil de la Dolce TV( Variat de 7Euro/luna,Extra de 8,70Euro/luna si Maxim de 10.90Euro/luna.
  Oferta este valabila pentru noi clienti si pentru cei existenti care doresc sa schimbe decoderul vechi SD( standard definition) cu o varianta HD(high definition).

  Distribuitor Romaniaincasata
  Tel : 3883672264
  3287459427
  Fax : 0396180410
  Email : romaniaincasata.info@gmail.com

 23. Dau dolce in Europa, decodor standard la 140 de euro pe 2 ani, fara nici o obligatie contractuală cu romtelecom. Tel de rel 0726043828

 24. Cu tehnic te putem ajuta…depinde ce problema ai.Receptoarele DTH Dolce,Digi,Focussat,se gasesc doar de inchiriat momentan.

 25. buna. asi vrea sa fac si eu un abonament dar la digi imi spune de un an ca nu a mai primit echipamente si nu pot face contracte asi vrea sa stiu daca a-si putea face prin dolce …. nu stiu sigur daca prind frecventa. in Italia-Sicilia pot prinde si prin dolce??

 26. salut. locuiesc in alghero , 36km de la sassari , cum pot intra in posesia unei antene si un abonament? multumesc anticipat.

 27. Sant abonat..dar acum sant mutat an alta casa .si un tehnic de aici zice ca nu prind..si de aceea am ramas an urma…

 28. Your Location

  Latitude: 39.4699°
  Longitude: -0.3763°
  Name: 0.8W INTELSAT 10-02 | THOR 5 | THOR 6
  Distance: 37464km
  Elevation: 44.3°
  Azimuth (true): 180.7°
  Azimuth (magn.): 181.1°
  LNB Skew [?]: 0.5°

 29. sunt in Valencia si nu stiu care sunt coordonatele ptr satelitul intelsat 10-02. N-V?? si la aparatul meu indica 0,0 semnal si 0,0 nivel calitate din start si nu 10-15% cum spun ca e normal sa fie.! Aparatul l-am cumparat NOU.cu contract.

Scrieti comentariu

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s